Gemiddelde besparing overstappen energieleverancier

Veel mensen willen besparen op hun gemiddeld energieverbruik. Dit kun je doen door te isoleren en energiezuinige producten zoals led-verlichting te gebruiken. Wat veel mensen niet doen is besparen op hun gemiddelde energiekosten door over te stappen naar een andere energieleverancier. De gemiddelde besparing overstappen energieleverancier kan oplopen tot gemiddeld 500 euro per huishouden.

Wat is de gemiddelde besparing bij het overstappen van energieleverancier in Nederland?

Volgens het NMa blijkt dat maar 36% van de mensen 1 of meer keer is overgestapt. Wat opmerkelijk was dat mesen denken dat het gemiddelde overstapvoordeel rond de 80 euro is. Terwijl de gemiddelde besparing overstappen energieleverancier tot wel 500 euro kan oplopen. De besparing hangt natuurlijk af van je gemiddeld energieverbruik.  Wanneer we uitgaan van het gemiddelde verbruik van een huishouden in Nederland is de besparing bij het overstappen van energieleverancier gemiddeld 300 euro per jaar.

Loont het om over te stappen van je energieleverancier?

Ja, het loont zeker om over te stappen van energie. De gemiddelde besparing overstappen energieleverancier is gemiddeld rond de 300 euro per jaar.

Tot hoeveel euro kun je besparen door overstappen van energieleverancier?

Je kunt tot wel 500 euro besparen op je gemiddeld energieverbruik door het kiezen voor een andere leverancier. De gemiddelde besparing bij het overstappen van energieleverancier is hoger dan de besparing in Nederland. Dit komt door het hogere gemiddelde energieverbruik. De besparing is ongeveer 420 euro per jaar en kan wel oplopen tot 600 euro.

Daal of stijgt de gemiddelde besparing bij het overstappen van energieleverancier?

De tarieven worden steeds variabeler en schommelen dus meer. Hierdoor zijn de prijsverschillen soms ook een stuk hoger of lager. Hoe het dus goed in gaten wat de energieprijzen zijn wanneer je overstapt.

Wat is de gemiddelde besparing bij het overstappen van energieleverancier in België?

De gemiddelde besparing op de energiekosten in België

Volgens Energieleveranciers.nl waar je onafhankelijk de energieprijzen kunt vergelijken. Het meest belangrijk voor mensen bij het overstappen is goede service. Hier spelen veel bedrijven op in met een  overstapservice die alles voor je regelt.

Hoe kun je ervoor zorgen dat wanneer je overstapt van energieleverancier dat je inderdaad minder betaald.

Bij het overstappen heb je natuurlijk allerlei vragen. Je wilt wel besparen op je gemiddeld energieverbruik kosten. Hieronder staan een aantal tips waardoor je ook echt bespaard op je kosten.

De tips om de gemiddelde besparing overstappen energieleverancier te behalen.

  1. Het overstappen is voor elke consument goed om te besparen op de energierekening. Vooral voor mensen die nog nooit  hebben overgestapt kan het prijsverschil het meeste lonen. 60% van de mensen heeft dezelfde energiemaatschappij als 10 jaar geleden. Wanneer je overstapt is een 1 jarig contract de beste keus en kan het meeste opleveren tot 500 euro per jaar.
  2. Wanneer je overstapt  is ook bepalend, want aan het eind van het jaar krijg je de eindafrekening. Ook is belangrijk voor het overstappen te weten wat je  jaarverbruik is. De wintermaanden zijn de beste maanden om over te stappen. Dan verbruikt je meer elektriciteit en gas als je voor de winter overstapt kun je deze kosten besparen en hoef je niet te wachten op geld terug van je ouder leverancier.
  3. Krijg geen opzegboete.  Meestal zitten er kosten aan het opzeggen van 50 euro tot 150 euro. Het hangt van de duur van je contract af, hoe langer het contract nog loopt hoe meer je moet betalen.
  4. Neem gas en elektriciteit bij 1 leverancier, de meeste korting zijn bij gecombineerde acties.
  5. Check de vergelijkingssites voor het overstappen van energieleverancier. Hier kun je duidelijk zien hoe je honderden euro’s kunt besparen. Volgens ConsuWijzer zijn de aanbiedingen op de vergelijkingsites het beste.
  6. Let goed op vast of variabele kosten en andere contractuele voorwaarden van je energieleverancier. Heb ik de korting alleen het eerste jaar of langer.
  7. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van de bedenktijd. Hierdoor kun je geld besparen door geen verkeerde beslissingen te maken.

Check naast de besparing overstappen energieleverancier ook: