Gemiddelde duur seks

In sommige pornofilm zie je mensen wel een gemiddelde duur van een vrijpartij van wel 30 tot 45 minuten hebben. In het echte leven is dit niet het geval. En kun je het niet vergelijken met een gemiddelde vrijpartij? Durex heeft onderzoekt er daaruit blijkt dat de gemiddelde duur seks in Nederland een stuk lager uitvalt.

De gemiddelde duur van seks

De gemiddelde duur van sex ook wel de gemiddelde duur van een vrijpartij is bij de meeste paren rond de 14 minuten. Hierbij hebben we het voorspel niet meegerekend.

Bij hoeveel mensen duurt seks langer dan 15 minuten?

Je zou zeggen dat een kwartier niet heel lang seksen is. Slechts bij 20% van de koppels duurt de seks gemiddeld langer dan een kwartier. Bij de rest van de onderzochten duurt de seks gemiddeld minder dan 15 minuten. Hieronder een overzicht met de tijdsduur van de seks.

  • 20% – 1 tot 5 minuten
  • 35% – 6 tot 10 minuten
  • 25% – 11 tot 15 minuten
  • 15% – 15 minuten tot 30 minuten
  • 5% – langer dan 30 minuten

Hoe lang vinden mensen dat seks gemiddeld zou moeten duren?

Uit onderzoek uit  de Verenigde Staten blijkt dat de meeste koppels vinden dat seks minimaal tussen de 7 en 13 minuten zou moet duren. De meeste setjes vonden dat 2 minuten veel te kort is en 3 tot 7 minuten net genoeg. Ook vonden ze dat 30 minuten veel te lang is.

Is de gemiddelde duur van seks van Nederlands goed ten opzichte van de rest van wereld?

De Nederlandse doen het op seks gebied helemaal niet slecht. Met gemiddeld 14 minuten zonder voorspel houden ze het best lang vol. In Mexico houden de mensen sex echter nog langer vol. Daar duur een sexpartij gemiddeld 16 minuten.

Check naast de gemiddelde duur seks ook eens: